Аустрија подржава Србију на путу ка ЕУ

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да је Србија добила подршку Аустрије на путу европских интеграција.

Јоксимовићева је у изјави Танјугу после сусрета са другим председником аустријског парламента Карлхајнцом Копфом, казала да је јако битно да се не запостави парламентарна сарадња.

"За представнике владе веома је важно да их чују парламентарци, како би знали аргументацију владе, да разумеју које су политичке и економске околности. Парламентарци на важан начин учествују у одлуци о томе да ли ће, како и када, не само Србија отворити преговоре, него и како ће напредовати у процесу ка чланству у ЕУ", казала је Јоксимовић по завршетку дводневне посете Бечу.

"Добили смо још једном потврду подршке за оно што Србија ради на свом реформском путу. Очекујемо да добијемо ту врсту охрабрења квалитетним наставком европских интеграција Србије. Као што је и потврдио председник парламента Копф, Аустрија је заиста важан и добар партнер Србјие на овом путу", казала је Јоксимовић.

Она је истакла да ће Влада Србије урадити све да наши грађани већ за две до три године боље живе.

Јоксимовић је изразила разумевање за грађане који имају велика очекивања и указала да се не ради о томе да одмах нешто добијемо, важан је пут европских интеграција како бисмо реформисали себе и друштво, да би живели заиста боље, ако не сутра онда за неколико година.

Она је рекла да треба да одржавамо контакте са пријатељима које имамо у свету, презентујемо им позиције Србије и каземо шта можемо, шта не можемо, где су проблеми, али да не причамо само дајући празна обећања, а при том ништа не реализујемо. То је, како је подвукла, важно не због ЕУ и других, већ пре свега, због нас.

"Мислим да је ова влада показала да смо поуздан и квалитетан партнер, да ћемо сутра бити добра чланица ЕУ", нагласила је Јоксимовић.

Она је додала да је добро да спољнополитичка активност буде интензивна и да Србија гради своје позиције у Европи и свету.

Министарка Јоксимовић у Бечу је, у четвртак, разговарала са шефом аустријске дипломатије Себастијаном Курцом, као и политичким директором Министарства спољних послова Аустрије Јаном Кикертом.

Такође она је, заједно са министром Курцом, разговарала са аустријским ђацима о значају и бенефитима ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи