Читај ми!

Љајић: Економске мере непопуларне, али нужне

Социјалдемократска партија Србије подржава мере Владе Србије на финансијској консолидацији, које су политички непопуларне – али економски нужне, изјавио је председник те партије Расим Љајић.

Љајић је истакао да је важно што су те мере социјално балансиране и да заштите оне са најнижим примањима, преноси Танјуг.

"Могли смо те мере и да одложимо, али би то повећало цену будућих мера, коју и сада плаћамо, јер 15 година говоримо о реформама, а никад их нисмо довели до краја", рекао је Љајић на конференцији за новинаре.

Истакао је да статус кво не иде у прилог повећању привредних активности, и додао да би неспровођење мера повећало курс динара, али и цене.

"Људи би имали више пара, али би куповна моћ била мања", оценио је Љајић.

Mинистар је рекао да мере могу краткорочно да утичу на пад куповне моћи, али да се не очекује повећање цена основних животних намирница, јер је куповна моћ већ мала.

"Вероватније је очекивати да ће трговци смањивати марже, да не би смањили промет", истакао је Љајић и додао да последица може бити смањење увоза, јер они најугроженији, који су заштићени, и до сада су куповали највише домаћу робу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи