Читај ми!

Ештонова поздравила споразум електромрежа

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон поздравила је овонедељно потписивање споразума између Електромрежа Србије и Електромрежа Косова.

Односи у области енергетике између Београда и Приштине биће нормализовани уз помоћ споразума између оператера преносних система електричне енергије, а Електромрежа Косова ће моћи да игра своју улогу у управљању мреже високог напона на Косову, наводи се у саопштењу Прес службе Кетрин Ештон, преноси Бета.

У саопштењу, Ештонова је похвалила Секеретаријат Енергетске заједнице за подршку преговорима између две компаније, које су споразум, како је наведено, потписале ове недеље.

"Две стране су такође усвојиле Акциони план за примену споразума о енергетици, који су постигли премијери прошле године у дијалогу о нормализацији односа Београда и Приштине", додаје се у саопштењу.

Оцењује се и да су ови кораци кључни за примену Споразума о енергетици, као и да ЕУ очекује да ће они обезбедити стабилно и безбедно снабдевање струјом, које сви грађани заслужују.

О потписивању овог споразума у среду је говорио представник Београда у техничком дијалогу са Приштином Дејан Павићевић, који је навео да је тај споразумом постигнут у уторак у Бриселу и да је њиме снабдевање електричном енергијом на северу Косова остало у рукама српске заједнице.

Он је тада додао да је споразумом, ради решавања вишегодишњег проблема у снабдевању електричном енергијом, договорено оснивање нове српске фирме која ће се бавити дистрибуцијом струје у Покрајини и која ће своје услуге наплаћивати.

Дан раније, у уторак, из кабинета високе представнице ЕУ Кетрин Ештон поздрављена је одлука Београда да се у наредним данима прошири слобода кретања за људе с Косова преко аеродрома "Никола Тесла" и додатних пет граничних прелаза у наредна два месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи