Ђурић: Повратницима обезбедити посао

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да су укупни резултати повратка расељених лица на Косово и Метохију током последњих 15 година незадовољавајући.

Марко Ђурић је на конференцији за новинаре у Косовској Митровици изјавио да у наредном периоду морамо да удвостручимо напоре када је у питању повратак расељених лица, преноси Танјуг.

Како је рекао, велика је одговорност да се због друштвене климе на КиМ омогући да се део од више од 247.000 протераних људи врати на своја огњишта.

"Да би се то десило, није довољно само да изађемо на конференцију за штампу и декларативно их позовемо да се врате на КиМ, него морамо конкретно урадити и обезбедити повратницима елементарне услове, као што су безбедност, посао, школство", истакао је Ђурић.

Оно што је до Владе Србије и Канцеларије за КиМ, ми ћемо урадити нагласио је Ђурић.

Подсетио је да је у претходне две године било изградње станова за један број социјалних и интерно расељених лица а да сада треба водити рачуна о расељеним у централној Србији.

"Ја вам кажем да 70 одсто оних који су протерани са Косова и Метохије и данас немају решено стамбено питање. 60 одсто њих је незапослено и 70 одсто њих живи у лошим социјалним условима на граници сиромаштва или испод доиње границе сиромаштва", навео је Ђурић.

То је за нас нешто са чиме морамо да се боримо ако желимо да омогућимо стратешки опстанак и повратак на Косово и Метохију, закључио је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи