Читај ми!

Снабдевање струјом у рукама српске заједнице

Официр за везу Владе Србије у Приштини Дејан Павићевић рекао је да споразумом који су јуче у Бриселу постигле делегације Београда и Приштине, снабдевање електричном енергијом на северу покрајине остаје у рукама српске заједнице.

У писаној изјави Дејан Павићевић је истакао да ће споразум Београда и Приштине заживети само ако буде обострано спровођен, за шта су обезбеђене адекватне гаранције, преноси Танјуг.

Споразумом је договорено оснивање нове српске фирме која ће се бавити дистрибуцијом струје у покрајини и која ће своје услуге наплаћивати, навео је Павићевић.

Официр за везу је додао да је тема енергетике била једна од првих покренутих тема, али да за њу није до сада могло да се пронађе решење.

Према његовим речима, нађено решење ће обезбедити, пре свега, енергетску сигурност на КиМ, како у срединама у којима живе Срби, тако и у свим осталим деловима Покрајине.

"На целој територији Покрајине систем преносне мреже биће обједињен у циљу несметаног функционисања преноса електричне енергије", рекао је Павићевић.

Како је објаснио, на тај начин ће се, после дугог низа година, омогућити српској компанији да несметано ради и да наплаћује своје услуге.

Официр за везу је додао и да ће се тиме обезбедити потпуна енергетска сигурност у целој Покрајини, чиме ће се решити и проблем у снабдевању струјом српских енклава.

"Јуче постигнутим договором Влада Србије је још једном показала спремност за дијалог и његову примену, а у циљу добробити свих грђана и побољшања живота српског народа у Покрајини", закључио је Павићевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи