Читај ми!

ДС и СНС о обнови Обреновца

Одборничка група ДС-а поднела је у Скупштини Града Београда захтев којим тражи да градска власт достави извештај о обнови Обреновца. Шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић истиче да ниједна породица неће дочекати зиму без крова над главом.

Шеф одборничке групе ДС-а Балша Божовић каже да су демократе неколико пута подносиле извештај о обнови Обреновца јер сумњају да је "обнова доживела фијаско и да многи грађани неће презимети зиму у својим домовима", преноси Танјуг.

"Цео овај посао не иде у жељеном правцу", изјавио је Божовић новинарима и додао да није јасно зашто председник општине Мирослав Чучковић говори да је у Обреновцу све у реду и да обнова иде по плану.

Божовић је истакао да трећина грађана који су претрпели штету у поплавама није добила никакву помоћ, да градска и републичка власт нису обновили нити завршили ниједан насип у Обреновцу.

Додаје да и 3.000 грађана те општине није добило ни динар, баш као ни 2.000 малих предузетника у тој општини.

Шеф демократа у Скупштини критиковао је и директора Канцеларије за обнову Марка Благојевића, за кога демократе сматрају да није довољно стручан за посао који му је поверен јер се први пут сусреће са таквим и сличним проблемима.

Божовић је упитао и зашто градоначелник и надлежне институције нису доставили извештај о обнови који је председник Скупштине општине Обреновац Жељко Јоветић више пута затражио.

Јоветић тврди да релевантне институције у земљи, попут Србијавода, Београдвода, Града и извршних општинских органа нису доставиле извештаје о поплавама и о обнови.

Јовичић одбацује критике демократа

Шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић одбацио је ове критике и навео да је обнова уништених објеката у Обреновцу почела 19. августа и да ниједна породица неће дочекати зиму без крова над главом.

"Божовић се вратио са одмора, па се нада да ће грађани разумети његову неупућеност. Подсетио бих га да је обнова објеката уништених и оштећених у поплавама на територији општине Обреновац почела 19. августа", рекао је Јовичић.

Шеф напредњака у Скупштини је у изјави достављеној медијима навео да је обнова почела "баш у време када се врх ДС-а бавио политиком шаљући електронске изјаве са топлих летњих дестинација за одмор".

Јовичић је подсетио да је рок по уговору о обнови 60 дана и да ће по истеку тог периода свакако направити извештај о постигнутом.

"Божовић би могао да оправда назив странке којој припада и да научи да демократска процедура и политичка култура уопште не подразумева упућивање јавности тврдњи без икаквих доказа", навео је Јовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи