Читај ми!

СНС: Kривичне пријаве против Пајтића и Петровића

Новосадски одбор СНС-а поднео је пет кривичних пријава против председника војвођанске владе Бојана Пајтића и покрајинског секретара за науку и технолошки развој Драгослава Петровића.

Кривичне пријаве поднете су у име предузећа "Оксибар" из Бачке Паланке, које је одбијено на конкурсу за доделу субвенција за пројекат оксибаричних комора, додаје се у саопштењу, преноси Бета.

Кривичне пријаве поднете су вишим јавним тужилаштвима у Новом Саду, Панчеву и Ужицу.

Како се наводи, кривичне пријаве поднете су због злоупотребе положаја, преваре у служби, проневере и трговине утицајем.

Додаје се да су пријавама обухваћени и власници предузећа у стечају "Дандy Про" из Куцуре, "ДЦ Меркатор" из Вршца, "Зобекс Компани Интернационал" из Београда, "Еко Тејп" из Новог Сада и "Биопетрол" из Ужица.

Пајтић и Петровић пријављени су због сумње да су одговорни за крађу најмање 560.000 евра из Фонда за субвенције погона нових технологија у Војводини из 2006. и 2007. године за субвенције фирми "Дандy Про" и "ДЦ Меркатор".

Како се наводи, износ субвенција које су у исто време дате предузећима "Зобекс Компани Интернешенел", "Еко Тејп" и "Биопетрол" још није познат.

Пријаве су поднете јер пет приватних фирми није испунило уговорну обавезу да покрену погоне нових технологија, да запосле најмање 20 нових радника, те зато што Пајтић и Петровић нису сами покренули поступак против њих, пише у саопштењу.

СНС је оценио да Пајтић и Петровић, функционери Демократске странке, нису покренули поступке и кривичне пријаве како би "сакрили чињенице које указују на то да су њих двојица инспиратори и главни починиоци тих кривичних дела".

"Из истих разлога Пајтић и Петровић крију уговоре и документе о пословању са тих пет предузећа. Сумња се да су Пајтић, Петровић и директори пропалих предузећа поделили новац исплаћен за субвенције из покрајинског буџета", навео је СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи