Читај ми!

Костреш: Ускоро о промени Устава Србије

Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш каже да у тој странци очекују да ће се предлог Декларације о потреби измене Устава Републике Србије или доношења новог устава врло брзо наћи на дневном реду Скупштине Војводине.

Бојан Костреш каже за Танјуг да у ЛСВ очекују и да "читава прича о реконструкцији покрајинске власти буде окончана за мање од месец дана".

"Мислим да ћемо у том смислу и сутра, са дефилеа 1.000 војвођанских застава у Жабљу, послати више него јасне поруке", рекао је Костреш.

Коментаришући одсносе између ЛСВ-а и Нове демократске странке (НДС), Костреш је рекао да међусобни односи те две странке никада нису били бољи него што су сада.

"Има, што је и нормално, тема о којима немамо исто мишљење, јер да их имамо били бисмо једна странка, али, договарамо се око заједничких тема и сарађујемо на свим пољима", рекао је Костраш.

ЛСВ сутра у Жабљу организује акцију под називом "Дефиле 1.000 војвођанских застава", која почиње у 11.00 сати испред Спортског центра "Жабаљ".

Председник скупштине АП Војводине Иштван Пастор упутио је недавно позивно писмо свим лидерима странака које имају представнике у покрајинској Скупштини да дођу на сатанак који је заказао за 16. септембар у 10 сати.

"Позивно писмо се односи на то да у уторак седнемо за један сто и да почнемо да разговрамо о ситуацији у којој се налазимо", рекао је Пастор, додајући да је то писмо упутио са позиције председника Скупштине АП Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи