Читај ми!

Дачић: Потребна несмањена улога Унмика

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић указао је у разговору са шефом Канцеларије УН у Београду Питером Дуеом на потребу несмањене улоге Унмик на терену, посебно у контексту пружања подршке дијалогу Београда и Приштине.

Шеф српске дипломатије указао је на важност доследног поштовања принципа статусне неутралности међународног присуства на Косову, чији је гарант Унмик, саопштено је из Министарства спољних послова.

Дуе и Дачић су разговарали и о активностима Србије у мировним операцијама УН, као и о намери даљег ширења активности Србије на том плану.

Питер Дуе је истакао да се Србија по свом ангажману издваја као лидер у региону Западног Балкана, те да се налази међу првих десет европских земаља по броју војног и полицијског особља у мировним мисијама УН.

Дуе и Дачић су оценили и да ће регионални округли сто о мировним операцијама УН, који се 20. и 21. октобра одржава у Београду, у организацији УН и Србије, представљати користан форум за разматрање даљег доприноса земаља региона промоцији мира и безбедности у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи