СДА: Бошњацима иста права као осталим народима

Странка демократске акције Санџака оптужила је државу да Бошњацима оспорава сва она права за која се залаже да их добију Срби на Косову.

Потпредседник СДА Санџака Бајро Гегић упитао је државне органе да ли Бошњаци у Санџаку и Србији треба да имају иста права као и сви остали народи, јавља Бета.

"Србија преко својих највиших званичника брине за Србе на Косову и тражи да се поштују њихова права. Ми то поздрављамо, али када ми указујемо на кршење права Бошњака у Србији и тражимо да се она поштују, будемо оптужени за национализам и сепаратизам", рекао је Гегић.

Он је нагласио да ће СДА Санџака и даље наставити да указује на све проблеме са којима се Бошњаци свакодневно сусрећу.

"Инсистираћемо и даље на пропорционалној заступљености Бошњака у полицији, тужилаштву и судству, као и елиминисању прогона "неподобних" и фаворизовање "подобних" Бошњака.

Уместо тих подобних, држава би требало да прихвати легитимне представнике Бошњака, којима је народ на изборима указао поверење", изјавио је Гегић.

На питање да ли су тачни наводи појединих медија да СДА Санџака преговара са Бошњачком демократском заједницом (БДЗ) Санџака, блиском муфтији Муамеру Зукорлићу, Гегић није дао конкретан одговор.

"СДА Санџака тренутно не преговара ни са ким, а ако неких преговора има, онда се ради о преговорима у вези са изборима за Бошњачко национално веће, јер је носилац листе 'За бошњачко јединство' и наш лидер Сулејман Угљанин рекао да ће разговарати са свим представницима Бошњака, и то без изузетака", изјавио је Гегић.

Он је истакао и да се позив и учествовање функционера СДА Санџака у "Походу на Хаџет" не могу тумачити као најава будуће коалиције са БДЗ Санџака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи