Удовички: Желимо да чујемо предлоге о законима

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички истакла да је сврха обиласка округа у Србији разговор са људима на које се закони, предложени у том Министарству, највише односе.

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички  посетила је Нишавски управни округ, у оквиру седмог по реду "каравана" Министарства.

"Желимо да чујемо сугестије и предлоге у вези са свим активностима које Министарство спроводи и има у плану", рекла је Удовички, у разговару са начелником Нишавског округа, представницима јединица локалних самоуправа, градоначелницима, преноси Танјуг.

"Караван" обилази Србију два месеца, а на данашњем састанку било је речи о законским решењима која су летос прошла јавну расправу - Нацрту закона о изменама и допунама закона о локалној самоуправи, о комуналној полицији, запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, Нацрту закона о инспекцијском надзору који ће да уведе ред у рад инспекцијских служби, омогући бољу координацију свих инспекцијских служби и ефикасније сузбије сиву економију.

Удовички је, како је саопштено из њеног кабинета, изразила жељу да се оформи Радна група која би укључила представнике јединица локалне самоуправе и Сталне конференцију градова и општина како би се решила спорна питања истакнута у данашњим разговорима, посебно о Уредби о новом запошљавању.

"Удовички је изразила разумевање за проблеме које је донела Уредба о поступку за прибављање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава и објаснила да је покренута иницијатива за измену система тако да се подстакну јединице локалне самоуправе да саме реструктурирају и тако направе простор за додатно запошљавање, иако морамо да наставимо да ограничавамо укупно запошљавање", наводи се у саопштењу.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић пренео је потпредседници владе да будућност Ниша види у истинској реиндустријализацији, а не у трговини, како је навео, "продаји крпица", наводи се у саопштењу.

Имајући у виду да у Нишу, услед урушене индустријске инфраструктуре, нерешених власничких односа око земљишта, где се често по једној парцели јавља и више од 100 власника, постоји проблем и застој са "браунфилд" инвестицијама, Перишић је као решење предложио "крушевачки модел", по коме би се напуштене и неретко разрушене хале и постројења која не раде, срушиле и на тај начин створио простор за "гринфилд" инвестиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи