Читај ми!

Србија посвећена компромисним решењима

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић, која учествује на Конференцији председника парламената земаља Савета Европе у Ослу, истакла је да ће Србија наставити да пружа допринос у проналажењу најбољих и одрживих решења за отворена међународна питања, а кроз залагање за дијалог и компромис и неговање најбољих односа са међународним партнерима.

Маја Гојковић је у изјави Танјугу рекла да је приликом обраћања у Ослу, њена најважнија порука била да је Србија у потпуности посвећена очувању интегритета и суверенитета свих земаља чланица УН, у оквиру међународног права.

"За превазилажење свих проблема који тренутно погађају целу Европу заиста је важно јачати процес европских интеграција, политичке и економске сарадње, а Србија ће наставити да даје допринос у проналажењу најбољих и одрживих решења кроз залагање за дијалог и компромис и неговање најбољих односа са међународним партнерима", рекла је Маја Гојковић.

Председница парламента је истакла да је упутила снажну поруку којим је то вредностима Србија у овом политичком тренутку посвећена.

Она је додала да је конференција донела динамичну међународну активност, а имала је и неколико директних сусрета и разговора са представницима парламената Италије, Хрватске, Румуније, Црне Горе и Босне и Хереговине.

Председница српског парламента је прецизирала да је са председедницима парламената Румуније, БиХ, Хрватске, Црне Горе и Италије разговарала о конкретним областима регионалне парламентарне сарадње, као и о сарадњи у вези са европским интеграцијама и реформама које се спроводе у Европи.

"Договорили смо се око конкретних облика сарадње и размени посета и очекујем да резултат читаве конференције буде управо јачање широке подршке овим процесима", рекла је Гојковићева.

На конференцији у Ослу учствује 55 земаља Савета Европе и земаља у окружењу, а на скупу се, према речима Гојковићеве, разговара о великим темама попут последица економске кризе у Европи, јачању демократских институција, борби против екстремизма и заштити људских права.

"Највећи део дискусије је посвећен великим кризама и конфликту у Украјини и у читавом европском окружењу, као што су кризе у Ираку и Сирији, које оптерећују и Европу, али и читав свет", рекла је Маја Гојковић.

На конференцији, која се завршава данас после подне, између осталих, учествују председници скупштина Немачке, Аустрије, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Шпаније, Италије, Грчке, Холандије, Пољске.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи