Читај ми!

Пастор: Потребни разговори о "суштини"

Председник Скупштине Војводине и Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је да ће сачекати да све партије у покрајинском парламенту донесу одлуке о будућности владајуће коалиције, након чега ће их позвати да разговарају о "озбиљним стварима".

Пастор је за агенцију Бета рекао да треба да се разговара о "суштини", а не о томе "ко кога воли а ко кога не воли" у Скупштини Војводине.

Треба разговарати о финансирању, надлежностима, буџету и низу других ствари које, како је навео, политичким играчима у Војводини уопште нису важне, "јер да су важне онда би дискурс био другачији".

Пастор је додао да, када је у питању СВМ, та странка "има познату позицију и она се није променила".

Већину у Скупштини Војводине има коалиција Демократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине и СВМ-а.

ДС и ЛСВ су разговарали о могућем проширењу владајуће коалиције са представницима Нове демократске странке, након чега је најављено да ће се највиши страначки органи изјаснити о исходу тих преговора.

С друге стране, СВМ и опозициона Српска напредна странка заступају став да је најбоље да се оснује "концентрациона влада" у Војводини, која би имала орочено и програмско деловање, након чега би били расписани покрајински избори.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи