Читај ми!

Албански премијер у септембру у Србији

Премијер Албаније Еди Рама допутоваће у септембру у званичну посету Србији.

Посета Едија Раме Србији биће прва званична посета високог албанског званичника Београду после 70 година, објавио је Данас.

Позивајући се на кабинет албанског премијера, лист пише да је позив председника Владе Србије Александра Вучића за посету Београду стигао у Тирану и да само преостаје да се одреди тачан датум посете.

Рама је требало да посети Београд пре пола године, али је та посета одложена након расписивања ванредних, мартовских избора у Србији.

Еди Рама ће бити први премијер Албаније који посећује Србију после седам деценија. Последњи пут је у Београду био Енвер Хоџа 1947. године, и то као гост Јосипа Броза Тита и ондашње југословенске федерације.

Рама је раније говорио како је најзначајнија тема за разговор са властима у Београду посматрање региона као заједничког тржишта, а као проблем с којим се може суочити током разговора навео је разлике Београда и Тиране у вези са Косовом.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи