Читај ми!

ЕУ тражила формирање Координационог тела

Формирање Координационог тела за спроводење Националне стратегије за борбу против корупције до 2018. године захтевала је Европска унија кроз молбу за посвећеност државе тој борби, саопштио је министар правде Никола Селаковић.

"ЕУ је од Србије тражила потпуну посвећеност у борби против корупције, као и да координација државних органа у тој борби мора постојати на највишем политичком нивоу", навео је Селаковић, преноси Танјуг.

Како је рекао, ЕУ је указала да тако нешто може бити остварено само кроз формирање тела којим ће руководити представник највишег органа извршне власти, као што је председник владе.

Према јучерашњој одлуци владе, на челу Координационог тела је премијер Александар Вучић. Остали чланови су министар правде Никола Селаковић, министар финансија Душан Вујовић и представник Савета за бору против корупције.

Према Селаковићевим речима, идеја је да се одреде државни секретари из сваког министарства који ће бити овлашћени, али и одговорни за спровођење Акционог плана.

"То додатно говори о потреби за формирањем Координационог тела, као и да координација активности мора да буде вршена са највишег политичког нивоа", истакао је министар правде.

Селаковић је подсетио да је поред подршке Европске комисије за доношење овакве одлуке, исказана и подршка Савета за борбу против корупције.

Успешна и ефикасна борба против корупције може бити постигнута само уз добру координацију свих државних органа, навео је Селаковић.

Управо такву координацију органа извршне власти може да обезбеди овакво Владино координационо тело, закључио је министар правде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи