Читај ми!

Џуџевић подржава Ердогана

Председник Бошњачког националног већа (БНВ) у техничком мандату Есад Џуџевић упутио је писмо подршке премијеру Турске Реџепу Тајипу Ердогану, који учествује на председничким изборима у тој земљи 10. августа, саопштило је БНВ.

"Ваша победа ће значити победу снажне Републике Турске, која је гарант политичке стабилности и економског развоја балканских држава и народа, а нарочито Босне и Бошњака у Санџаку. Санџачки Бошњаци осећају Турску као своју земљу заштитницу, у складу са међународним правом, и деле радост због њеног успона и демонстрације османлијске толеранције и великодушности", написао је Џуџевић, преноси Танјуг.

Председник БНВ-а у техничком мандату констатује да ће Ердоганов избор за председника Турске "који је први пут изабран на непосредан начин", значити "ослонац свим муслиманима у свету".

"Бошњаке у Санџаку са братским турским народом везују нераскидиве историјске и културне везе ", пише Џуџевћ и оцењује да ће победа овог председничког кандидата у Турској бити важна за Бошњаке у Србији јер су им од "животног интереса важни добри трилатерарни односи између Србије, Турске и БиХ".

"Бошњаци у Србији и Санџаку су мост сарадње између Србије и Турске", наводи Џуџевић-

БНВ у техничком мандату је прошле године Ердогану доделило своје највише признање "Златну плакету" за "изузетан допринос успостављању и развијању сарадње и добрих односа између Србије и Турске". Признање је прошле године уручено турском амбасадору у Србији Кемалу Бозају.

У Новом Пазару и још неким суседним општинама, у марту ове године прослављена је победа Ердоганове АК партиије на локалним изборима у Турској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи