ДС: Извршитељи се не бирају на конкурсу

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду упозорио је да Јавно комунално предузеће Информатика из тог града тужбе за неизмирене рачуне грађана додељује истим приватним извршитељима, изразивши сумњу у потенцијалну корупцију.

Одборник ДС у скупштини града Новог Сада Стеван Латиновић рекао је на конференцији за новинаре да је ЈКП Информатика у јулу трећи пут у 2014. години тужила грађане због нередовног плаћања рачуна, при чему за свако утужење извршитељима даје предујам од 4.860 динара, преноси Бета.

"Уколико дође до извршења тај преујам може бити и повећан. Такође, ниједан извршитељ се не бира на тендерима или јавним конкурсима, већ договором са руководством", рекао је Латиновић.

Како је Латиновић објаснио, ово је пети пут за годину дана (протеклих 12 месеци) да Информатика покреће утужења, а овог пута је пред извршитељима 30.000 предмета.

"С обзиром да је у 2013. години било четири циклуса утужења, јасно је да се тај негативни тренд повећава, а до 2012. године, док Српска напредна странка није била на власти у Новом Саду, број утужења је годишње био два пута", рекао је Латиновић.

Он је додао да је нормално да грађани измирују своје рачуне, али да се мора водити рачуна "о времену у којем живимо" и пронаћи "прелазна" решења, јер су грађани без новца и у све већој кризи.

Латиновић је упозорио да је и поред већег броја утужења, приход Информатике мањи него што је био пре 2012. године, а цене комуналних услуга су поскупеле.

ДС је позвао градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да "дисциплинује" своје коалицине партнере из странке Трећа Србије, који руководе предузећем Информатика, да зауставе даље утужење грађана и да политику утужења та фирма сведе на ниво из 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи