Читај ми!

ДС тражи да се обелодане тајни уговори

Влада је за 2,1 милион евра откупила хотел на Копаонику, процењен на 5,5 милиона евра, а продат је шеику прошле године директном погодбом за свега 1,5 милиона евра, саопштио је ДС. Странце је, по тој рачуници, квадрат на ексклузивној локацији коштао само 600 евра, наводе демокрте.

Само на овом примеру "буразерске економије" имовина Србије је умањена за око 460 милиона динара, додаје се у саопштењу демократа и тражи да се јавности обелодани и тај тајни уговор.

Демократе кажу да је Балканска новинарска истраживачка мрежа (БИРН) јуче објавила документацију за коју тврди да је нацрт Уговора са "Етихадом" чији се финансијски детаљи много разликују од верзије коју је премијер Вучић изнео у јавност.

По тој документацији начињен је низ прекршаја, а сам аранжман није тако бајковит и повољан како га је премијер представио јавности.

У документацији је вероватно и аутентичан документ Комисије за контролу државне помоћи где је очигледно да Кабинет премијера није могао бити давалац помоћи јер није правно лице. У јавној верзији документа, сви новчани износи су уклоњени на захтев Кабинета премијера, каже се у саопштењу.

Упркос отвореним критикама ЕУ због нетранспарентности државних институција и корупције у Србији, које су изнете у Извештају о поглављу 23 (стране 28-30) и јавних апела бројних домаћих независних институција, грађана и медија, премијер и поред чврстих обећања и многобројних датума још није објавио сет тајних уговора са компанијама из Уједињених Арапских Емирата.

Колико ће грађане Србије коштати овај аранжман није могуће утврдити до објављивања аутентичних уговора у целости и зато ће Демократска странка инсистирати на томе свим политичким и правним средствима јер ово није једини тајни посао премијера Вучића, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи