Нова странка: Влада треба да поднесе оставку

Нова странка затражила је да Влада поднесе оставку због неодговорног понашања и склапања уговора неповољних за Србију.

У саопштењу Нове странке се наводи да је Центар за истраживачко новинарство објавио нацрте уговора између Владе Србије и авиокомпаније Етихад из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) и открио да је држава Србија за 51 одсто власништва у новоформираној компанији "Ер Србија" платила вишеструко у односу на партнера из УАЕ, преноси Фонет.

"Председник владе Александар Вучић месецима обмањује народ да ће уговор са Етихадом бити доступан грађанима Србије. У више наврата је одређивао датуме када ће уговор бити обелодањен, манипулисао током предизборне кампање, на питања о уговору одговарао љутитим и хистеричним тоном", саопштила је Нова странка.

Додаје се да су објављивање уговора обећавали и министар саобраћаја Зорана Михајловић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Нова странка је оценила да је "срамотно" што се Вучић "и његови сарадници играју жмурке са грађанима Србије и крију како и где троше новац пореских обвезника, правдајући се клаузулом из уговора која обавезује тајност".

Нормално је да се сваки грађанин запита зашто би се у строгој тајности држале чињенице добре за нашу привреду и земљу и зашто се потписују уговори који обавезују на тајност, наводи се у саопштењу.

"Због неодговорног понашања и склапања уговора неповољних за нашу земљу једини морални и политички одговоран чин Владе Србије је моментална оставка", оценила је Нова странка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи