Читај ми!

До краја године око 20 нових амбасадора

У наредна четири месеца биће именовано око 20 нових шефова дипломатских мисија у иностранству, каже министар спољних послова Ивица Дачић.

"После сагледавања целокупног стања, установио сам да треба до краја године именовати двадесетак нових амбасадора и генералних конзула, а не десет", навео је Дачић за Данас у одговору на питање зашто се касни са постављењем амбасадора у 10 држава у којима су та места упражњена.

Јул је раније навођен као рок за окончање процедуре именовања.

Дачић је рекао да је тај процес започет, односно да су "именована четири нова амбасадора", али није желео да говори о именима дипломата за које се чекају агремани, преноси Танјуг.

Лист, међутим, преноси незваничне наводе представника дипломатских кругова да је "готово извесно" да ће нови амбасадор у Сједињеним Државама бити каријерни дипломата Ђерђ Матковић, као и да ће некадашњи амбасадор у Ватикану и Турској Дарко Танасковић представљати државу при Унеску.

Према истим изворима, бивши министар рударства Милан Бачевић "виђен је" за амбасадора у Кини, некадашњи министар одбране Небојша Родић требало да постане амбасадор у Азербејџану, а није искјучено да ће нови амбасадор Србије у Португалу бити саветник председника државе Томислава Николића Оливер Антић.

На листи кандидата за нове шефове дипломатских мисија Србије налази се и бивши функционер Југословенске левице Данило Пантовић, који би, наводи Данас, требало да постане амбасадор у Венецуели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи