Читај ми!

ДСС: Извештај потврдио неодговорност власти

Демократска странка Србије саопштила да је Извештајем о поплавама који је усвојила Влада потврђена неодговорност власти.

"Бахатост и потпуна неодговорност власти је потврђена и подношењем Скупштини Владиног Извештаја о поплавама, који садржи све друго само не одговор на питање о одговорности", саопштио је ДСС.

Како се наводи, поплава није могла да се спречи, али су њене последице могле и морале, преноси Бета.

"Поплава, наравно, није могла да се спречи, али су њене последице могле и морале да буду мање да је држава, садашња и претходне владе од 2009. године - када је Закон о ванредним ситуацијама донет, радила свој посао како треба", каже се у саопштењу.

ДСС сматра да Влада Србије није, иако је то прописано Законом о ванредним ситуацијама, донела најважније акте којима треба да се делује, нити је конституисала и опремила Цивилну заштиту, која је важан део система заштите и спасавања.

Та странка истиче и да Влада већ два месеца упорно избегава да одговори на питање "ко је одговоран што су последице поплава и активирања клизишта теже него што су морале да буду".

Влада Србије усвојила је Извештај о овогодишњим поплавама који ће бити представљен данас на Донаторској конференцији у Бриселу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи