Читај ми!

Закон о раду добар за вредне и марљиве

Нови Закон о раду ће направити разлику између оних који су вредни и који хоће да раде и између оних који нису, рекла је потпредседница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић за РТС. Истакла је да ће закон створити услове да се заштите интереси радника и послодаваца.

Михајловићева је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да ћемо уз помоћ новог закона имати флексибилнији начин запошљавања радника.

Објаснила је да без посла могу да остану само они који не могу да раде и који нису марљиви.

"То је оно што се мења, коначно ћемо имати јасну могућност понуде и тражње радне снаге", истакла је Зорана Михајловић.

Навела је да људи који су искусни, као и људи који су завршавали факултете морају да имају могућност да се запосле.

Навела је и да ће послодавци имати подстицаје у зависности од броја људи које буду запошљавали.

Како је истакла, реч је о првом закону након много година који ће уз остале реформске законе створити услове да се заштите интереси послодаваца али и радника.

Зорана Михајловић је напоменула да уз постојећи закон није могуће направити разлику између вредних и оних који неће да раде.

Истакла је и да је примена закона веома битна, и навела да ће контрола бити јача у свим областима.

Потпредседница Владе је рекла да грађани сасвим сигурно верују да закон може да донесе промене, без обзира на то што неки покушавају да заштите своје интересе и да се заклоне иза радничких права.

Зорана Михајловић верује да ће закон бити усвојен у четвртак.

Говорећи о сутрашњој донаторској конференцији за поплављена подручја, Михајловићева је истакла да Влада иде са јасним планом и програмом и да очекује изворе финансирања.

"Приоритет су куће, као и новац који је потребан људима да поправе куће. С друге стране је инфраструктура која ће до првог октобра сасвим сигурно бити решена", обећала је потпредседница Владе.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи