Читај ми!

Посланичка питања

У делу седнице за постављање питања представницима власти, посланике Скупштине Србије највише је интересовала безбедносна ситуација у Либану, могућност куповине апарата за зрачење онколшких пацијената и укидање персоналних асистената.

Посланик Демократске странке Душан Милисављевић питао је министре правде и здравља о проблему онколошких пацијената који не могу адекватно да се лече јер нема апарата за зрачење.

"Морамо купити нове апарате за зрачну терапију у Клиничком центру у Новом Саду, Београду и Нишу. Многи пацијенти чекају више од три месеца да би дошли до зрачне терапије, а светски стандарди су да три недеље од операције мора да се почне са терапијом", указује Милисављевић, који је по струци лекар, преноси Танјуг.

Каже да у Нишу има више од 500 грађана који имају неку врсту малигног обољења и месецима чекају да дођу на ред на зрачну терапију.

Додаје да се дуго чека и на патохистолошки налаз неког ткива, што је недопустиво.

Милисављевић каже да су многи факултети укинули персоналне асистенте, што особама са инвалидитетима, истиче, значи живот.

Шефа посланичког клуба НДС Марка Ђуришића занима да ли је урађена безбедносна процена за Либан, с обзиром да је Србија упутила своје војнике у мировну мисију у ту земљу, а безбедносна ситуација се компликује у суседном Израелу.

Ђуришић је то питање поставио министру одбране и начелнику ВОА и указао да се у Израелу ситуација војно компликује. Подсећа да је 2006. године дошло до интервенције Израела у Либану.

"Моје питање је да ли је урађена нова безбедносна процена, да ли су и у ком обиму угрожени наши војници који се тамо налазе и да ли држава Србија предузима неке мере", пита Ђуришић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи