Читај ми!

Ђурић: Србија наставља да подржава Ивановића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да ће држава наставити да подржава одбрану лидера Грађанске иницијативе “СДП” Оливера Ивановића и других притворених Срба у сличним случајевима.

Ђурић је данас посетио Ивановића у притвору у Северној Митровици, преноси Танјуг.

Истакао је да је Оливер Ивановић снажан човек који се одлучношћу и истрајношћу прилично храбро носи са веома тешком ситуацијом у коју је, нажалост, доведен.

"За нас је веома важно да сви људи на целом Косову знају да могу да рачунају на чврсту подршку Републике Србије", рекао је Ђурић на конференцији за новинаре.

Ивановић је притворен 27. јануара ове године под сумњом да је учествовао у злочинима над Албанцима 1999. и 2000. године, а оптуžница против њега до данас није подигнута.

Ђурић је најавио да ће следеће недеље наставити са посетама притворенима и ухапшенима који се тренутно налазе на територији Косова.

Ђурић је рекао и да ће сутра посетити Грачаницу, Ораховац, Велику Хочу и Штрпце, места у којима је, како је рекао, веома значајно да се осети да држава стоји чврсто уз свој народ и да су Срби своји на своме.

"Држава се бори за интересе косовских Срба"

Упитан како спречити нелегалну узурпацију српских друштвених и државних предузећа од стране Косовске Агенције за приватизацију, Ђурић је одговорио да политика Владе није да ствара ситуацију у којој ће Срби на Косову живети од речи, те да управо зато обилази Ораховац, Штрпце и Велику Хочу.

"Ми се истрајно боримо за интересе Србије и српског народа на Косову и Метохији и ниједан потез који покрајинске привремене институције самоуправе буду повлачиле нас неће од тога одвратити, поручио је Ђурић.

Према његовим речима, активности власти у Београду не задржавају само на писању саопштења већ на интензивној међународној и политичкој активности.

"Пошто су завршени избори, намеравамо да користимо наш утицај који покушавамо да изградимо кроз покрајинске институције како би решили проблеме нашег народа", додао је Ђурић.

"Методе наше политичке борбе прилагођавамо околностима и онима који су против наших интереса. Ово је једна асиметрична, нетипична политичка борба која захтева деловање без превише великих речи са истрајним, стрпљивим и вредним радом јер само тако можемо да дођемо до резултата, истакао је Ђурић.

Ђурић није желео да коментарише када ће Влада изнети став о учешћу Срба у косовском парламенту, рекавши да још нису завршене све процедуре везано за изборе.

"Представници српског народа на Косову у међусобним консултацијама и у дијалогу са Београдом и свим другим релевантним актерима, доносиће одлуке у наредном периоду". закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Ивановић је затворен 27. јануара, под сумњом да је учествовао у злочинима над Албанцима 1999. и 2000. године, а оптужница против њега ни до данас није подигнута, подсећа Танјуг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи