Читај ми!

Веома добри односи Србије и Црне Горе

Односи Србије и Црне Горе су веома добри, али има простора за унапређење у области економске сарадње, оценили премијер Србије Александар Вучић и потпредседник црногорске владе Игор Лукшић.

Премијер Србије Александар Вучић састао се са потпредседником Владе и министром спољних послова Црне Горе Игором Лукшићем, са којим је разговарао о унапређењу билатералне сарадње, посебно у области инфраструктурних пројеката.

Обострано је оцењено, како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, да су односи две земље веома добри, али да има простора за унапређење у области економске сарадње.

Председник српске владе захвалио се Влади Црне Горе на помоћи приликом недавних поплава које су погодиле Србију.

Током састанка разговарали су и о размени искустава и узајамној подршци у процесу европских интеграција.

Постигнут је договор да две земље заједнички конкуришу за фондове Европске уније, за изградњу ауто-пута који ће спајати Србију и Црну Гору, и реконструкције железничке пруге Београд-Бар.

Тема разговора била је унапређење регионалне сарадње и јачање поверења међу земљама Југоисточне Европе, наводи се у саопштењу.

И председница Скуштине Србије Маја Гојковић разговарала је са Игором Лукшићем, и истакла да су односи Србије и Црне Горе најбољи од успостављања самосталности.

"Наши односи су на изразито високом нивоу, пријатељски, а свакако има простора да их додатно ојачамо", рекла је Гојковићева. И потпредседник Владе Црне Горе нагласио је да су односи две земље изузетно добри и да су унапређени у протекле две године, саопштено је из Скупштине Србије.

Лукшић је нагласио да односе треба продубити путем конкретних канала сарадње на прагматичан начин и оценио да парламенти две земље имају посебан значај у том процесу.

Гојковић и Лукшић су се сложили да две земље треба да наставе сарадњу на свим пољима, посебно у областима економије и евроинтеграција, наведено је у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи