Читај ми!

Живковићу казна због "је л' да?!"

Посланика и председника Нове странке Зорана Живковића Административни одбор Скупштине је, са два уздржана гласа, казнио са 7.589 динара због опомене која му је изречена на седници Скупштине 28. маја.

У стенограму који је приложен на седници, пише да је Живковић рекао председници парламента Маји Гојковић, која је у том тренутку водила седницу:

"Ја сам један од двојице самосталних посланика и ми смо се договорили да ја могу да користим пет минута у расправи у појединостима, што је већ коришћено у вашем одсуству... Апсолутно сам добијао право на реч по овом члану и било би јако интересантно да кажете зашто ми то забрањујете сада", преноси Танјуг.

Гојковићева му је одговорила: "Зато што као председавајући имам потпуно другачије тумачење."

Живковић је на то добацио - "Је л' да?!", а Гојковићева му је након тога изрекла опомену "због начина комуникације са председником".

Негодовао је због опомене коју му је изрекла председница Скупштине пошто је цитирао Пословник о раду који каже да "народни посланици који нису чланови посланичких група међусобним договором одређују највише три учесника у претресу у појединостима који имају прво да говоре свако по једном до пет минута".

Живковић је на седници Одбора питао да ли постоји други и апелациони орган који може да одлучује о евентуалним жалбама на одлуку председавајућег седнице, на шта му је председник Одбора Зоран Бабић одговорио одречно.

"Административни одбор није апелација, не одлучује да ли је било повреде Пословника, то је посао председника или председавајућег седнице. Овде није место дебати да ли је било потребе да се изрекне опомена или не", рекао је Бабић.

На то је Живковић упитао која је онда сврха тог одбора и додао да у том случају може да се "постави касица поред стола председавајућег и директно убацује новац пошто се изрекне опомена".

Живковић је од чланова Одбора затражио да се изјасне као колеге и кажу да ли је "је л' да?!" увредљиво.

Посланик ДХСС-а Олгица Батић подржала је Живковића у ставу да његово питање није било увредљиво и указала на то да је проблем у Пословнику који је, по њеном мишљењу, изузетно лош.

Одбор је такође прихватио оставку на посланичку функцију Сањи Туцаковић, изабраној на листи СНС-а, и одобрио обављање друге јавне функције посланицима СПС-а и СНС-а Новици Тончеву и Милану Новаковићу.

Тончев је раније изабран за председника Скупштине Општине Сурдулица, а Новаковић за члана Управног одбора ОК Војводина и члана УО Атлетског куба Нови Сад, како је навео, без накнаде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи