Читај ми!

Камерон честитао Вучићу

Премијер Велике Британије Дејвид Камерон честитао Александру Вучићу на преузимању дужности председника Владе и истакао да се нада да ће се Србија ускоро придружити Европској унији, саопштила је Влада Србије.

Поздрављам вашу жељу за наставак развијања регионалних односа и ваше планове да ускоро посетите Сарајево, а за Србију је, такође, важно да се усклади са широм спољном политиком ЕУ, навео је Камерон, преноси Фонет.

Камерон је истакао да поступци Русије у Украјини представљају изазов за међународно право и претњу по европску стабилност и додао да се нада да ће се Србија ускоро придружити ЕУ и осудити незаконите поступке Русије.

"До вашег именовања је дошло у суштинском тренутку на европском путу Србије. Приступни преговори захтевају дуг и изазован процес реформи, али представљају и могућности за Србију под вашим вођством", оценио је Камерон.

Економске реформе и реформе у области владавине права, борба против корупције, јаке и независне институције, посвећеност демократским вредностима, као и нормализација односа са Косовом, све је то важно и за ЕУ и за Србију, додао је Камерон.

Камерон је истакао да препознаје Вучићеву посвећеност да се бави тим питањима, као и жељу за наставак дијалога са Косовом.

Према његовој оцени, то би требало да изгради поверење и народа и инвеститора и да доведе до веће стабилности и просперитета за људе у Србији.

Британски премијер је оценио да ће председавањем ОЕБС-а у 2015. Србија бити у жижи интересовања међународне јавности.

"Јасно ми је да и ЕУ мора да се мења и реформише и желим још једном да вас уверим да ће Велика Британија и даље бити посвећена будућности Србије као чланице ЕУ, уз нашу сталну подршку, како бисте тај циљ и достигли", наводи се у поруци Камерона.

Унапред се радујем раду са вама и јачању наших билатералних и привредних веза, како се Србија буде приближавала чланству, закључио је у својој поруци Камерон.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи