Посланици без летње паузе?

Генерални секретар Скупштине Србије Јана Љубичић изјавила је да ће парламент подржати темпо који наметне влада и да је могуће да ове године посланици не оду на летњу паузу.

"Очекује нас интензиван рад током целог лета. Најава из владе је да неће бити летње паузе, а парламент је ту да ради колико год треба, јер нас чека велики број закона", рекла је Љубичићева Танјугу.

Она је нагласила да је скупштина дужна да прати план рада и да зато очекује да парламент ради и након 18 часова, до кад је Пословником о раду скупштине предвиђено да траје расправа.

Говорећи о законима који ће у наредном периоду бити на дневном реду парламента, Љубичић је навела да ће у процедуру ући системски закони, а да ће динамика владе и парламента вероватно бити јаснија током наредне недеље.

"Све што је влада до сад упутила парламенту, ставили смо на дневни ред", казала је генерални секретар парламента. 

Љубичићева је подсетила и да службе у републичком парламенту од 6. маја, у складу са одлуком Владе Србије, имају ново радно време које почиње у 7.30, а завршава се у 15.30.

Скупштина Србије сутра ће почети седницу на чијем дневном реду су Предлог закона о приватизацији, сет правосудних закона, измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима, именовање чланова РИК-а, као и неколико кадровских одлука.

Гласање о закону о приватизацији у понедељак

Љубичићева очекује да посланици у понедељак, 12. маја, гласају о изменама Закона о приватизацији.

Сутра почиње седница парламента на чијем дневном реду је, осим предложеног закона о приватизацији, и сет правосудних закона, именовање чланова Републичке изборне комисије, као и неколико кадровских одлука. 

"Очекујем гласање о изменама закона о приватизацији у наредна три, четири дана, након начелне расправе и расправе о појединостима, а гласање о осталим законима биће у наредних десетак дана", рекла је Љубичићева Танјугу.

Она је објаснила да постоји рок за ступање на снагу закона о приватизацији и да ће се зато посланици о њему изјаснити након начелне и расправе у појединостима, после чега ће наставити дебату о осталим законским решењима на дневном реду седнице. 

"То је груби план рада који смо доставили влади и не оцекујемо значајна одступања од тога", навела је генерални секретар парламента.

На дневном реду седнице су и измене Закона о безбедности у саобраћају које предвиђају да се рок за замену старих возачких дозвола новим продужи за три године, односно до јуна 2017. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи