Читај ми!

Усвојен Нацрт статута АП Војводине

Одбор за уставноправни положај покрајине у Скупштини Војводине усвојио је текст Нацрта статута који ће се наћи пред посланицима покрајинског парламента на седници 13. маја.

Седници Одбора присуствовало је 11 од укупно 14 чланова, девет је подржало Нацрт Статута, док су два члана, експерт именован у радну групу од стране ЛСВ Срђан Сикинић и посланик ДСС Бранислав Ристивојевић, били уздржани, преноси Танјуг.

Председник Одбора и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор рекао је да је радна група која је донела Нацрт текста статута, без обзира што је формирана од представника различитих политичких партија, исказала висок степен одговорности и колегијалности.

"Са задовољством могу да кажем да имамо Нацрт статута око кога смо имали широк консензус или, да не урекнем, потпун консензус", рекао је Пастор, изражавајући задовољство што је остварена обавеза преузета пре пет месеци.

Према његовим речима, није било никога од актера доношења Нацрта статута ко у неком делу није попустио у својим ставовима.

"Показали смо да имамо мудрости и да смо дорасли превазилажењу проблема, а Скупштина Војводине је на овај начин показала да је изузетно озбиљна институција, што је можда и битније од самог акта доношења Нацрта статута", нагласио је Пастор.

Највише полемике било је око предлога традиционалних симбола Војводине, а посебно око назива извршног органа, јер је радна група предложила назив "Извршно веће АП Војводине", а одбор је усвојио предлог "Покрајинска влада".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи