Вулин: Запошљавање је приоритет

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је приликом посете Националној служби за запошљавање да је један од најважнијих приоритета Владе Србије агресивно запошљавање.

Представници Националне службе су обавестили Вулина да је стопа незапослености у априлу ове године 20,8 одсто, што је мање за 0,4 одсто у односу на исти период прошле године, као и да се у наредном периоду очекује њен даљи пад, наводи се у саопштењу, које преноси Фонет.

Вулин је са директором Националне службе за запошљавање Синишом Надбантићем и његовим замеником Драганом Сикимићем разговарао о могућностима реализације активних мера у запошљавању, изменама законског оквира у области рада и запошљавања и реформисању Националне службе.

Вулин сматра да ће мере штедње које се предузимају допринети бржем опоравку реалног сектора, ревитализацији привреде и повећању стопе запошљавања на тржишту рада.

У знак подршке мерама штедње придружили су се и запослени у Националној служби за запошљавање који су се одрекли дневница за службена путовања у земљи и иностранству.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи