Читај ми!

ДСС критикује економски програм владе

Програм владе Александра Вучића представља програм ММФ-а и ЕУ који нису заинтересовани за развој српске привреде, каже функционер ДСС-а Драган Маршићанин и додаје да ће довести до економског пропадања земље.

Функционер Демократске странке Србије (ДСС) Драган Маршићанин изјавио је да ће програм нове владе Србије довести до даљег економског пропадања земље, јавља Бета.

Маршићанин је на конференцији за новинаре у седишту ДСС-а рекао да "програм владе Александра Вучића представља програм ММФ-а и ЕУ који нису заинтересовани за развој српске привреде".

"Поставља се питање да ли Вучићева влада свесно или из незнања води Србију ка слому њене економије. Ту пропаст ће изазвати осиромашење грађана и државе, повећање незапослености, изостанак привредног развоја и наставак евроинтеграција", казао је Маршићанин.

Он је оценио да су мере штедње које је премијер предложио, потпуно "неморалне" а најављена приватизација јавних предузећа "распродаја оно мало вредног чиме држава располаже".

"Линеарно смањење плата у јавном сектору за десет одсто је неморално, економски неоправдано и дугорочно веома штетно. Апсолутно неприхватљиво је и смањење пензија до кога ће доћи на јесен", рекао је Маршићанин.

Према његовим речима, економски опоравак Србије мора се заснивати на прекиду европских интеграција, фискалној консолидацији уз уважавање реалних социјалних прилика, развоју домаће привреде и реформи јавног сектора.

"Реформу јавног сектора треба вршити реструктурирањем, корпоратизацијом и тек онда делимичном или потпуном приватизацијом, када је то економски оправдано. Предузећа од националног значаја морају остати у већинском државном власништву", казао је Маршићанин.

Коментаришући изјаву бившег члана ДСС-а Синише Ковачевића да ће формирати нову странку, Маршићанин је рекао да је то пример како "сујета надвлада човеком".

"Ковачевић формално није више члан ДСС. Чудна је његова идеја да фрагментацијом опозиционог блока у Србији ојача ту исту опозицију. Таква идеја може одговарати само властима", рекао је Маршићанин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи