Читај ми!

Јахјага: Ванредни избори 8. јуна

Председница Косова Атифете Јахјага саопштила је да ће ванредни парламентарни избори на Косову бити одржани 8. јуна.

Јахјага је то изјавила на конференцији за новинаре након консултација са представницима политичких странака у парламенту.

"Од овог тренутка позивам политички спектар на пристојну и фер изборну кампању и процес", рекла је Јахјага.

Разговарала је и с председницом Централне изборне комисије ради разматрања техничких аспеката избора и могућности припреме Комисије за реализацију превремених избора на Косову.

"Одлуком о распуштању скупштине Косова, наша земља је ушла у један важан изборни процес, који ће одлучити о њеној демократској будућности", рекла је Јахјага.

Према њеним речима, превремени парламентарни избори треба да докажу спремност за гарантовање слободног гласа грађана Косова.

"Ови избори треба да се изблиза посматрају да би се гарантовао уредан процес, и у наредним данима ћу од ЕУ затражити да упути једну посматрачку мисију која ће изблиза пратити спровођење процеса превремених избора у земљи", рекла је Атифете Јахјага.

Председник листе "Српска" Владета Костић рекао је Танјугу да ће одлуку о томе да ли ће та листа изаћи на ванредне изборе за косовски парламент донети у наредним данима, уз оцену да је 30 дана кратак рок за припрему избора на најбољи начин.

Међутим, додао је Костић, датум је већ одређен и ми стога апелујемо на ЕУ и међународну заједницу да изврши појачани мониторинг избора, посебно када се имају у виду претходни избори, одржани 2010. године.

Председник СЛС-а Слободан Петровић рекао је Бети да верује да ће његова странка на предстојећим изборима наступити у коалицији са ГИ "Српска", зато што је то у интересу српске заједнице на Косову.

Ванредни избори се одржавају након што је јуче распуштена косовска скупштина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи