Читај ми!

Вукомановић: Без "чистки" у СПС-у

Конгрес социјалиста биће конгрес реформи и модернизације странке, а не конгрес смена и чистки, каже потпредседница СПС-а Дијана Вукомановић.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић негирала је нагађања београдске штампе о ситуацији у тој странци, преноси Танјуг.

Како каже, СПС функционише као модерна партија левице у 21. веку, а све што пишу медији су само спекулације.

"Ми смо партија дугог трајања и то неће бити конгрес конфликата. Ми ценимо допринос људи из прошлости, али ценимо и шта могу да дају у будућности и сигурно нећемо правити грешке као што их је направила Демократска странка", рекла је Вукомановић Танјугу.

Према њеним речима, СПС је странка која има велики политички капитал и фокус је на стратешким ресорима и ономе што је данас најважније, а то су храна и енергетика.

Сходно томе, истиче, акценат је на ресорима пољопривреде и енергетике, али и глобалне политике, јер је то од геостратешког значаја.

"То је поглед у будућност, не вредновање прошлости, вредновање прошлости су учинили грађани на изборима. У СПС-у постоје разни савети, наш циљ је увести СПС у чланство европских организација и нисмо оптерећени огромним чланством, бројке не значе много ако нема тимова који су синхронизовани и знају шта раде", нагласила је потпредседница социјалиста.

Вукомановић је такође истакла да СПС, као странка дугог трајања, већ сада припрема своје кадрове за изазове који предстоје када Србија буде у прилици да има посланике у Европском парламенту.

"Из редова наше странке, као и из других, регрутоваће се посланици не само за српски парламент, већ и за Европски. Сада ћемо да профилишемо људе за улазак у Европски парламент, да наши кадрови буду способни за изазове тог парламента, а не само српског", рекла је Вукомановић.

Потпредседница социјалиста и шефица тог посланичког клуба у Скупштини Србије подвукла је да ће конгрес СПС-а бити конгрес за 21. век, да ће на његовој припреми радити тимови људи, а да је сигнал да ће бити одређених промена још летос дао њен лидер Ивица Дачић.

Дачић је јуче рекао да је време за значајне реформе у тој странци, као одговор на тренутну политичку ситуацију.

"СПС је преживео политички цунами који се десио на изборима, али мора да тражи своје место и зато је време да се размишља и о програмској, и о организационој, и кадровској обнови и реформи СПС-а", најавио је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи