Читај ми!

Русија захвална Србији на подршци

Русија веома захвална на подршци српске јавности и српских политичара руском ставу према питању Крима и трагичним догађајима у Украјини, рекао председник Думе Сергеј Наришкин.

Политичари и јавност у Србији објективно процењују ситуацију у Украјини и извлаче веома прецизне закључке о тамошњим догађајима, на чему им је Русија захвална, рекао је у Београду председник Државне думе Руске Федерације Сергеј Наришкин.

Поручио је да ће се Русија, кад је реч о Косову и Метохији, увек залагати за ону одлуку која ће одговарати интересима Србије и српског народа.

"Говорио сам и поновићу да је Русија веома захвална на подршци српске јавности и српских политичара руском ставу према питању Крима и трагичним догађајима у Украјини", рекао је Наришкин новинарима на маргинама руско-српског научног скупа "Балкански дијалог 2014" у хотелу "Хајат".

Захвалио је Србији на томе што није подржала антируску резолуцију и није попустила под притисцима да усвоји санкције Русији које су, како је рекао, потпуно противправне.

"Сматрам да српски политичари веома објективно прате чињенице и догађаје у Украјини и из њих извлаче врло прецизне закључке", рекао је Наришкин.

На питање новинара да ли постоји могућност војне интервенције Русије на територији Украјине, Наришкин је одговорио да ће Русија предузимати "апсолутно све могуће политичке, дипломатске, хуманитарне напоре како би насиље и безакоње које се дешавало и дешава у Украјини било спречено".

Наришкин је, такође, рекао да му је велика част што борави у посети Србији, "коју вежу дубоко укорењене везе са Русијом" и изразио задовољство што су односи наших двеју земаља подигнути на стратешки ниво.

Наришкин је, такође, навео да је јуче, првог дана посете, заједно са члановима руске делегације имао детаљне и отворене консултације са посланицима и председницом Скупштине Србије о ширем кругу питања у вези са међународном агендом и међупарламентарном сарадњом у заједничким акцијама.

Током консултација и политичких састанака било је, наравно, и речи о Косову и Метохији, рекао је Наришкин.

"Поновио сам да је Русија одувек бранила став Србије, став који је заснован на начелима међународног права и Русија ће се увек залагати за ону одлуку која ће одговарати интересима Србије и српског народа", закључио је председник Државне думе Руске Федерације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи