Читај ми!

Вучић: Србија не обећава немогуће

Изнео сам план за напредовање Србије на европском путу, рекао премијер Александар Вучић после сусрета са Штефаном Филеом, истакавши да не обећава немогуће ствари и да Филе зна да је оно што је обећано и испуњено. Моја посета је јасна порука о великом очекивању од Србије, истакао је Филе.

Вучић се комесару за проширење Уније Штефану Филеу захвалио на разумевању и жељи да помогне Србији и позвао га да се осећа као код своје куће, преноси Танјуг.

Вучић је на конференцији за новинаре након разговора с Филеом рекао да је изузетно важно да што хитније буду отворена поглавља 23 и 24 у преговорима са ЕУ, јер су она важна на путу остварења правне државе и владавине права.

"Изнео сам Филеу план Србије да ми наш посао завршимо најбрже, а наравно, да ће све остало зависити од држава чланица. Србија не обећава немогуће ствари, али Филе зна да смо оно што смо обећали и урадили", рекао је Вучић, додајући да ћемо и овог пута тај посао завршити како би наши грађани били део Европе.

Премијер је најавио у наредна два месеца велике догађаје и у Београду и у региону, те поручио да ће Србија помоћу важних економских закона и реформи поправити пословни амбијент.

"Тако ће много више и домаћих и страних инвеститора желети да улаже и нашу земљу. Радићемо на већем запошљавању људи, посебно у приватном сектору, и ту следе многе реформе", најавио је Вучић додајући да ћемо много тога још морати да научимо од наших пријатеља из ЕУ и захвалио Филеу за његову посвећеност путу Србије ка Унији.

"Ми у Србији јесмо захвални Филеу што је увек имао разумевања и снаге и жеље да Србији помоге. Хвала што сте дошли у Србију, желим да осећате као код своје куће", рекао је Вучић.

Филе: Велика очекивања од Србије

Комесар за проширење ЕУ рекао је да је његова посета јасна порука о великом очекивању од Србије, истичући "да ћемо заједно писати" нова европска поглавља која се отварају пред Србијом.

Разговарали смо о конкретним поглављима која треба да се отворе, навео је Филе и нагласио да је велики резултат да се до краја грчког председавања ЕУ оконча скрининг за 18 поглавља.

Премијер Србије и ја имамо исти циљ да грађани осете бољитак већ сада, а не када Србија уђе у ЕУ, поручио је Филе.

На питање новинара да прокоментарише гласине да у новој комисији можда неће бити комесара за проширење, што би био лош знак за Србију, Филе је рекао да се о томе није дискутовало у Бриселу и да је свакако на новом председнику Комсије да одлучи како ће организовати њено функционисање.

Филе је истакао да, без обзира на то да ли ће у новом сазиву Европске комисије постојати комесар за проширење, једна ствар остаје јасна - политика проширења је кључна и представља константу.

Претходно, Филе се састао са председником Томиславом Николићем, као и низом државних званичника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи