Гашић: Наставља се модернизација војске

И поред консолодације финансија и привреде земље, може се очекивати даља модернизација Војске Србије и даље учешће припадника ВС у мировним мисијама широм света, каже министар одбране Братислав Гашић.

Гашић је рекао за Танјуг да се модернизација мора наставити, пре свега, јер постоји велики кадровски потенцијал у Војсци Србије.

Навео је да ће се покушати и да је намера да се у склопу рационализације трошкова из сопствених ресурса уреде одређени објекти, побољша квалитет живота војника, подофицира и официра.

Гашић је рекао и да ће се одређени системи у склопу рада свог министарства и војске подићи на виши ниво, али и додао да је рано да о томе сада конкретно прича с обзиром да је тек преузео функцију министра и да треба да се упозна са свим аспектима рада.

Министар одбране је рекао да је у том смислу имао срећу што је министар одбране у једном периоду од 2012. године био садашњи премијер Александар Вучић.

"Моја је срећа да је од 2012. године на месту министра одбране био јако способан човек и то је Александар Вучић, који је јако брзо и добро уредио систем у министарству", рекао је Гашић, додавши да ће се наставити тим путем, јер су, како је истакао, Војска Србије и ресорно министарство сигурно најуређенији систем у овом тренутку у земљи.

"Примопредаја дужности је била пре неколико дана и полако се упознајем са материјалима, одлукама, свиме чиме се министарство бавило претходне две године", навео је Гашић.

Нови министар осврнуо се и на претходни период рада тог министарства уз оцену да су се од 2000. до 2012. године министри одбране "више бавили својом промоцијом него послом који су требали да обављају".

У наредном периоду, како је истакао, биће пуно билатералних разговора везаних за међународну војну сарадњу са многим пријатељима у Европи и свету и подсетио да је стигло много писама за захтевима амбасадора о састанцима и разговорима о даљем наставку сарадње.

Министар је подсетио и да је првог радног дана примио амбасадора Уjeдињених Арапских Емирата и навео да му је јако драго што је он био тај кога је првог примио, јер је, како је оценио, то земља која са нама има више него пријатељске односе.

Гашић је најавио и даље учешће војних тимова у мировним мисијама и напоменуо да је циљ да војска, као једна од најорганизованијих и најопремљенијих у кадровском смислу, буде што више укључена у те операције.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи