Читај ми!

Драшковић: Легија није кључни сведок

Милорад Улемек није кључни сведок у случају Ћурувија, све је било спремно за подизање оптужнице још 2006. године, каже лидер СПО-а Вук Драшковић. Тврди да су власт и тужилаштво тад опструирали поступак. Вучић има моју безрезервну подршку, наводи Драшковић.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић не верује Милораду Улемеку Легији, нити да је његово сведочење помогло да се открију починиоци убиства новинара Славка Ћурувије.

"Није он кључни сведок, он је кључно сувишни сведок, можда и сведок који је део некаквог плана опструкције и бацања сенке на истрагу", рекао је Драшковић, гостујући у Дневнику РТС-а.

На питање да ли својим тврдњама доводи у питање образложење изнето на конференцији за медије у Влади, Драшковић одговара: "Не, не, без икаквога Легије, без икаквога сведока, све је већ било спремно за подизање оптужнице на основу материјалних доказа још 2006. године."

"Само зато што су власти и тужилаштво опструирали, односно штитили налогодавце, организаторе и извршиоце, тад оптужница није била подигнута", објашњава Драшковић.

Драшковић сумња и да је код Милорада Улемека преовладала "људска доброта" када је проговорио, а поготово да је "та доброта прокључала без неких бенефита".

"Несумњиво је да он (Улемек) зна све о готово свим злочинима, јер их је његов ескадрон смрти све и извршио", истакао је Драшковић.

Драшковић је подсетио и да је истог дана када је убијен Ћурувија рекао да је то државни тероризам. "Не постоји ниједна политичка ликвидација из тог времена државе тероризма да је нису наложили тадашњи шеф државе и његова супруга", каже Драшковић.

Драшковић истиче да верује првом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу да ће наставити да "чисти" државне институције и истрајати у разјашњавању свих нерасветљених убистава, попут судије Небојше Симеуновића и новинара Даде Вујасиновић и Милана Пантића.

"Ништа се не би померило, упркос необоривим доказима, да није било Александра Вучића, и зато има моју безрезервну подршку", закључује Драшковић.

Према његовим речима, Вучића очекује много опструкција у истрази о случају Славка Ћурувије, а чекају га и, како је рекао Драшковић, обавезе да се расветле многи злочини о којима се у Србији више и не говори.

"Верујем да ће бити истрајан, упоран и да ће све то бити отквирено", истакао је Драшковић.

Ипак, каже да није могао ни да помисли да ће Вучић, министар информисања 1999. године, бити најзаслужнији за решавање случаја Славка Ћурувије.

"То је додатни разлог за огорчење - то што су председници Србије, председници влада, министри унутрашњих послова, тужиоци од 5. октобра 2000. до прошле године, опструирали откривање злочина државног тероризма почињеног за време Слободана Милошевића, укључујући и убиство Славка Ћурувије", објаснио је Драшковић.

Вук Драшковић сматра и да је жалосно што откривање убица Славка Ћурувије има много већу подршку у Европи и САД него у самој Србији, "односно у самој Влади од коалиционих партнера Српске напредне странке".

"Напокон треба реформисати службу безбедности, отворити књигу смрти, књигу пљачке Србије, отворити досијеа", рекао је Драшковић, који мисли да ће то бити урађено.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи