Читај ми!

Киф нови амбасадор Велике Британије

Именован нови амбасадор Велике Британије у Србији. Денис Киф ће дужност преузети у јуну. Велико ми је задовољство што ћу преузети овај изазов, будући да Србија почиње преговоре са ЕУ, поручио Киф.

Денис Киф постављен је за новог амбасадора Велике Британије у Србији, где ће наследити Мајкла Девенпорта, саопштило је британско Министарство спољних послова. Киф ће, како је наведено у саопштењу, преузети дужност у јуну.

"Велико ми је задовољство што ћу преузети овај изазов, будући да Србија почиње преговоре о приступању Европској унији. Радује ме што ћу сарађивати са Владом Србије и њеним народом, имајући у виду да Србија модернизује своју економију, друштво и институције, интегришући се у европску породицу народа", рекао је Киф после именовања.

Напомињући да се ове године обележава стогодишњица почетка Првог светског рата, Киф је подсетио на заједничку историју.

"Биће ми драго да радим на учвршћивању наших међусобих односа", поручио је новоименовани британски амбасадор.

Денис Киф ради у Министарству спољних послова од 1982. године, а већи део каријере посветио је развоју односа Велике Британије и Европске уније са државама источне и централне Европе.

Како је наведено на вебсајту британске владе, Киф је од 2010. године био заменик амбасадора Велике Британије у Москви, а претходно је радио у Тбилисију, Прагу и Најробију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи