Читај ми!

СНС и ДС разменили оптужбе

Напредњаци и деморате разменили саопштења у којима се међусобно оптужују за скривање података од грађана Србије и неиспуњавање обећања. Док ДС подсећа грађане на "пет највећих тајни Владе", дотле напредњаци истичу да демократе одликује "јавни лоповлук". Спискови новозапослених у Војводини су обмана, наводи новосадски одбор СНС-а.

Српска напредна странка и Демократска странка размениле су саопштења у којима су једна другу оптужиле за скривање података од грађана Србије и неиспуњавање обећања.

Прво је ДС издао саопштење у којем, како је навео, "подсећа грађане на пет највећих тајни Владе Србије".

ДС наводи да Влада још увек није објавила студију изводљивости о пројекту изградње канала до Солуна, уговор са компанијом "Етихад", име министра који ради против интереса државе, садржај 130 дискова у вези са афером "Банана", као и да није одговорила ко је крив за изборну крађу 2012. године.

Реагујући на саопштење демократа, СНС је одговорио да код "ДС-а нема тајни", односно да се руководство ДС-а предвођено Драганом Ђиласом, увек "одликовало нескривеним, отвореним и јавним лоповлуком, пљачком и корупцијом".

"Грађани се одлично сећају како су демократе крале све што им је дошло под руку, па чак и социјалну помоћ намењену најсиромашнијима и најугроженијима, како су преко својих мафијашких комбинација уништавали јавна предузећа, расипали новац грађана и Београда и Србије", саопштио је СНС.

Та станка је додала да је ДС уништио све што је дотакао, укључујићи и основна људска права.

СНС: Спискови новозапослених у Војводини обмана 

Новосадски одбор напредњака огласио је саопштењем у коме наводи да су објављени спискови људи запослених по програмима Владе Војводине "обмана и подвала", јер су то само уговори о додели субвенција приватницима који не доказују да је до запошљавања заиста и дошло.

"Извршно веће Војводине је обелоданило само доказе да је новац даван приватницима, а не да је посао даван незапосленима. На уговорима које су објавили Бојан Пајтић (председник Владе Војводине) и Мирослав Васин (секретар за привреду) нема 1.479 имена и презимена", наводи се
у саопштењу СНС-а.

Војвођански Секретаријат за привреду и запошљавање на свом интернетском порталу објавио је протекле недеље, на захтев градског одбора СНС-а, спискове 1.479 особа које су запослене кроз отварање нових радних места и спискове 426 особа које су запослене кроз програме самозапошљавања.

Напредњаци наводе да су на тим уговорима уписане само 1.143 особе. У СНС-у наводе да су објављени спискови манипулација и због тога што међу уговорима о субвенцијама нема оног који су Пајтић и Васин јесенас потписали с фирмом Агроплод из Гложана, а која је тада добила 6,8 милиона динара јер је запослила 50 нових радника.

"Власник те фирме је члан ДС-а и посланик у Скупштини Војводине Јан Бохуш. У јавности је раније саопштено да тих 50 радника нису новозапослени, него претходно отпуштени, па поново примљени стари радници", наводи се у саопштењу.

СНС додаје да су спискови увећани са 1.143 на 1.479 запослених, као и да су саопштене непроверене и недоказане тврдње о броју запослених кроз програме самозапошљавања, приправништва, стручне праксе и јавних радова, што, према њиховом мишљењу, "нема везе са запошљавањем".

СНС наводи да су 4.000 запослених у 2013. години "само пропаганда", јер за 2.000 људи не постоји доказ о запослењу све док локалне самоуправе не посаљу извештаје, што се очекује крајем фебруара.

Напредњаци наводе да је Бановина, зграда седишта Владе Војводине, прозвана "сигурном кућом", јер су у покрајинској администрацији посао добијали "само функционери ДС, њихови миљеници, деца и рођаци".

"Војводина у којој Пајтић, Васин и (потпредседник Владе и покрајински секретар за науку и технолошки развој) Драгослав Петровић неће и не морају да одговарају на питања о томе како троше народне паре, није аутономија него диктатура", оценио је СНС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи