Ивановић: За ЗСО најбољи кадрови

Надам се победи на сутрашњим изборима, каже кандидат ГИ СДП за градоначелника Северне Митровице Оливер Ивановић. Заједница српских општина мора бити састављена од најбољих политичких кадрова, поручује Ивановић. Наводи да је "способнији Србин од Крстимира Пантића, са већим педигреом, искуством и већом политичком тежином".

Кандидат Грађанске иницијативе СДП за градоначелника Северне Митровице Оливер Ивановић нада се победи у сутрашњем другом кругу локалних избора и указује да Заједница српских општина (ЗСО) мора бити састављена од најважнијих и најбољих политичких кадрова.

"Надам се да ће изборни дан бити миран и да ће људи у пријатној атмосфери моћи да одлучују ко ће да води град у наредне четири године. Надам се да ћу победити, јер објективно нудим програм који друга страна не нуди", рекао је Ивановић за Танјуг.

"Нудим одређене рокове, што показује да смо спремни да сносимо одговорност ако евентуално нека од изборних обећања не буду испуњена", објаснио је Ивановић и прецизирао да је реч о роковима од две до две и по године. ГИ СДП неће бити потребно много да "овај град изгледа много другачије него што је сада", додаје Ивановић.

Говорећи о предизборној кампањи, наводи да је она протекла у фаворизовању једне листе и оцењује да је "способнији Србин од Крстимира Пантића (кандидата грађанске иницијативе 'Српска'), са већим педигреом, искуством и већом политичком тежином".

"Србији је ваљда најважније да има најјачег представника међу Србима на Косову. Нико од нас не гледа у неком другом правцу него ка Београду", поручио је Ивановић.

Упитан о заједничкој иницијативу његове листе и ГИ "Српска" да се пребројавање гласова изврши на лицу места у Косовској Митровици и Звечану, Ивановић је рекао да је добијена потврда да је њихова иницијатива "примљена к знању", али да ће одлуку донети ОЕБС заједно са Централном изборном комисијом, то јест ЦИК сам на основу тока догађаја током изборног дана.

"Уколико се примети да постоји окупљање различитих група људи, а то неће сасвим сигурно бити наши, јер нема потенцијал нити интерес да се спречи гласање до краја, онда ОЕБС може донети одлуку заједно са ЦИК-ом да кутије однесу у Косово Поље на пребројавање", указао је Ивановић.

Упитан шта очекује од ЗСО Ивановић је рекао да би требало појаснити шта садржи њен статут.

"Ми смо свесни да то не може Београд сам да одлучи, да мора бити договорено у Бриселу. Међутим, треба нам дати шансу да то видимо и учествујемо у изради статута, јер наше искуство је незаменљиво", поручио је Ивановић.

"Та институција ће имати тежину искључиво ако буду најјачи и најбољи политички кадрови у њој. Само тако можемо ту институцију учинити снажном. Ако се оснажи и буде решавала проблеме Срба, задобиће поверење грађана, Београда, а и Приштина ће гледати са респектом на такву институцију. Када се тако позиционира, и Бриселу ће бити значајна", закључио је Ивановић, истичући да су избори шанса која се не сме пропустити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи