Читај ми!

Брисел, скриниг о финансијама

Нова рунда скрининга посвећена поглављу 32, које се тиче јавних финансија одржава се у Бриселу. Управљање финансијама протеже се кроз читав систем власти, истакла је шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић.

У Бриселу је почела нова рунда скрининга, овај пут посвећена поглављу 32, које се тиче јавних финансија.

Делегацију Србије, којој ће експерти Европске комисије представити европску регулативу у вези са овом темом, предводи шефица преговарачког тима Тања Мишчевић.

Тања Мишчевић је изјавила за Танјуг да су контрола и управљање јавним финансијама изузетно важни за напредак Србије у европским интеграцијама,

"Данас разговарамо како што транспарентније уредити и управљати домаћим финансијама како бисмо могли да се укљчимо у систем ЕУ, рекла је шефица српског тима за преговоре о придруживању током паузе разговора.

Објаснила је да се питање управљања финансијама протеже хоризонтално кроз читав систем власти, не само на државном већ и на локалном нивоу.

Процес скрининга, односно дубинског снимања усклађености српских закона и прописима са европским, почео је пре две недеље разговорима на тему правосуђа, правде и основних слобода (поглавља 23 и 24), а наставиће се док не буде обухваћено свих 35 поглавља из преговора о придруживању ЕУ.

Скрининг је неопходни део припрема за преговоре, за које се очекује да почну у јануару 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи