Читај ми!

Радосављевић: Доказ да је цела Србија уз нас

Тринаест начелника округа из централне Србије и Војводине који су стигли на Косово упутили подршку Србима пред престојеће локалне изборе и истакли да су спремни да дају свој допринос у том правцу. Ово је подршка која нам пуно значи, ово је још један доказ да је цела Србија уз нас, рекла начелница Пећког округа Винка Радосављевић.

Начелница Пећког округа Винка Радосављевић изјавила је вечерас у Дечанима да је охрабрена подршком колега из централне Србије и Војводине који се налазе у посети покрајини пред предстојеће локалне изборе на Косову.

Тринаест начелника округа из централне Србије и Војводине који су данас стигли на Косово, а вечерас у манастир Високи Дечани, упутили су подршку Србима пред престојеће локалне изборе и истакли да су спремни да дају свој допринос у том правцу.

"Ово је подршка која нам пуно значи, ово је још један доказ да је цела Србија уз нас, како цела држава тако и чиновници Србије, апсолутно сви", рекла је Радосављевић Танјугу у порти манастира Високи Дечани.

Начелник Нишавског округа Александар Цветковић подсетио је данас раније на изјаву патријаха Павла и рекао да "ако је већ то тако, хајде да изађемо сви (на изборе) и да покажемо да на овим просторима живе Срби и да нас има много".

Ако се од нас из централне Србије очекује да учествујемо у свему овоме ми ћемо дати свој допринос, рекао је Цветковић, додајући да не зна какав ће исход бити након избора 3. новембра али да не треба да пропустимо прилику да овај део сачувамо и да сачувамо Косово као наше.

Кандидат за председника општине Лепосавић на листи "Српска" Драган Јаблановић изјавио је да му је драго што су данас добили подршку од свих начелника за предизборну кампању коју води "Српска", како би задржали Србију на овим просторима.

"Ово је за нас историјски тренутак, сматрамо да ако сада не подржимо Србију, Србија неће имати друге прилике и механизме да заштити свој народ на територији јужне покрајине. Надам се да се после трећег новембра нећемо делити на север и југ и да ће то бити једна Српска заједница општина", рекао је он.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Мирко Крлић изјавио је да и овом посетом Канцеларија за Косово и Метохију остварује своју мисију да се Србија приближии и буде увек на Косову и Метохији, да та веза никако не буде лабава и прекинута.

Јако је важно што су представници Србије, начелници округа из централне Србије дошли на Косово да се увере у стање у покрајини и да својим присуством моралном а надамо се и другом врстом помоћи учине све да КиМ процвета.

Народ који овде живи то заслужује и непосредно о томе треба да одлучује, истакао је Крлић .

"Посета начелника из централне Србије је у функцији подршке свим Србима на Косову и Метохији да узму судбину у своје руке и ураде све како би сутра могли да још више отворе врата свима нама у централној Србији, да можемо још више да помажемо и чинимо све оно што је Србија до сада радила за простор Косова и Метохије. Мислим да је преузимање локалне самоуправе прави тренутак да те везе и још више учстврстимо", рекао је Крлић.

Посету Косову начелници округа из централне Србије и Војводине започели су у среду сусретом у згради општине Лепосавић и са кандидатима за градоначелнике за четири општине на северу Косова са листе "Српска".

Након Лепосавића вечерас су боравили у манастиру Високи Дечани а другог дана посете, у четвртак, они ће обићи Пећку Патријаршију, конак и виницу манастира Високи Дечани у Великој Хочи, Богословију у Призрену и Штрпце.

У петак, 18. октобра, начелници округа из централне Србије и Војводине посетиће манастир Грачаницу. Посету Косову и Метохији начелници округа ће завршити обиласком Газиместана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи