Читај ми!

УРС за стварање три субрегиона

УРС је за стварање субрегиона у Војводини -Срем, Банат и Бачка би требало да имају одређене надлежности, рекао Млађан Динкић.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је данас да се та странка у свом новом програму за Војводину залаже за стварање субрегиона Срема, Баната и Бачке, који би имали одређене надлежности, и додао да ће време најбоље показати да ли су за спровођење тог програма потребни ванредни покрајински избори.

Осим за аутономију Војводине, која пре свега значи боље економске услове за живот грађана свих националности на територији покрајине, УРС ће се залагати за стварање субрегиона, рекао је Динкић новинарима уочи седнице Председништва покрајинског одбора УРС.

Динкић је објаснио да би ти субрегиони требало да добију одређене ингеренције у тим областима како би грађани могли конкретно да утичу на побољшање сопственог живота.

У програму УРС за Војводину, који ће од идуће седмице бити представљен у свим општинама Покрајине, та странка се залаже за децентрализацију која подразумева да сви градови и општине добију могућност за равномеран и бржи развој.

Кључан у том програму је економски план за покретање Војводине који подразумева активности, пре свега у пољопривреди, као и у реиндустријализацији Покрајине, улагањима у информационе технологије и у енергетици.

Динкић је додао да је тај програм отворен за све, па и за друге политичке партије, које се залажу за економски снажну Војводину, односно, како је рекао, да "опет не иде све само у Нови Сад, него и да Срем, Банат и Бачка као и сви градови имају једнаке шансе".

На питање да ли су за спровођење тог програма неопходни ванредни покрајински избори, он је рекао да ће одговор на то најбоље дати време и напоменуо да "неке ствари не треба радити на политичку силу, већ разумно размишљати".

Треба видети "да ли постојећа гарнитура (у Покрајини) може да поправи живот грађана Војводине" истакао је Динкић и објаснио да, уколико је покрајинска власт у стању да то учини онда нема разлога за ванредне изборе, а "ако се покаже да није способна да спроведе ствари које Војвођани очекују, онда је боље да се иде на те изборе".

Динкић је додао да то не важи само за Покрајину, него и за актуелну републичку Владу.

Председник покрајинског одбора УРС Ђорђе Ђукић изјавио је да је Војводина од најразвијенијег региона у Србији пре десет година данас пала на место најнеразвијенијег, што јасно говори да је потребна нова политика за Војводину и да је покрајински одбор УРС-овим новим програмом покушао да дефинише ту нову политику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи