Читај ми!

Вучић: Једини спас суочавање са чињеницама

Пакет економских мера који је недавно донет, није ни леп, ни популаран, али другог избора није било, јер је једини спас било суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима, рекао вицепремијер Александар Вучић.

Председник СНС-а Александар Вучић рекао је да је време да се докаже да је могуће другачије и боље управљати земљом и вредније радити како би се сутра боље живело.

Пакет економских мера који је недавно донет, није ни леп, ни популаран пакет, рекао је Вучић, напомињући да другог избора није било, јер је једини спас било суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима.

"Да није било тих мера и коначног раскида са досадашњом праксом, за годину дана буквално бисмо имали аргентински сценарио у Србији - не би било више пара за војску и полицију, на улицама би био хаос и хајдучија, у апотекама не би било лекова, у болницама санитетског материјала, у школама ни професора, ни деце", рекао је Вучић у ауторском тексту за најновији број Информатора СНС-а.

"Да ли је то Србија какву желимо? Није и не може да буде. Не треба крити у колико смо тешкој ситуацији, и да је једини спас суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима", рекао је Вучић.

Он је нагласио да је СНС сведок свакодневних напада опозиције, која је, док је била на власти, опустошила земљу и због које Влада данас мора да доноси ове тешке мере, као и бесмислених анкета о томе да ли су грађани "за" мере Владе или "против" њих, као и критика "стручњака", који су, у ТВ емисијама, одбацили мере и пре него што су донете, пре него што су уопште сазнали које су.

Лидер СНС-а је истакао да се пазило да нове мере не додирују приватни сектор, који је најздравији део друштва, већ да буду усмерене на недозвољени део потрошње.

"Пензионери ће, такође, остати нетакнути, као и људи који примају мање од 60.000 динара. Нове мере неће бити ни удар на средњу класу, како то злонамерни кажу, јер ће неко ко прима 70.000 динара од своје плате издвајати минимално. С друге стране, не може се рећи да онај ко прима 120.000 динара месечно припада средњој класи", истакао је Вучић.

Он је нагласио да су се трудили да мере највише погоде политичаре, људе постављене на различите високе функције, директоре јавних предузећа, помоћнике министара, "који свакако нису средња класа".

"Средња класа су приватници који вуку земљу напред", рекао је Вучић истичући да се у Србији мора створити логика здравог бизниса, да је готово са самоуправљањем и да се мора трошити само онолико колико се заради.

Вучић је додао да зна да не могу бити популарни људи, ни странке, који крену у такав подухват, али да му је "много више стало до тога како ће се у Србији живети, него до тога какав ће рејтинг имати која политичка странка".

Лидер СНС-а је поводом 21. октобра, петогодишњице оснивања странке, истакао да њен рејтинг говори о томе да су грађани у СНС-у препознали вредне, поштене људе, којима је добробит Србије на првом месту, а не лични интереси.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи