Читај ми!

Одборници о привременој управи у Београду

У привременој управи у престоници биће стручни људи који познају комунална предузећа, најавио шеф одборника СНС-а Александар Јовичић. Одборници СПС-а и ДСС-а најављују изборе за другу половину фебруара. Власт одуговлачи одржавање избора припремајући терен за кампању засновану на неистинама, рекао Драган Ђилас.

Шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини Града Александар Јовичић рекао је да ће Град нормално функционисати, те да је више кандидата за састав привременог органа, који ће, навео је, Влада предложити у законском року, до 25. октобра.

Јовичић је новинарима у Скупштини Града рекао да ће у привременом органу бити стручни људи, који познају систем и комунална предузећа и који ће сигурно направити стратегију како да она из великог дефицита и губитака буду на стабилним ногама.

Он је истакао да ће крајем месеца привремени орган анализирати рад јавних предузећа, "јер грађани заслужују да знају где њихов новац одлази и јер треба да се подвуче црта и крене са развојним пројектима у граду".

Упитан да ли је данас последњи пут Скупштина заседала у овом сазиву, он је одговорио потврдно и додао да би 25. октобра требало да буде одређен привремени орган.

Након тога све ингеренције се преносе на привремени орган који одлучује о текућим и хитним стварима у граду до избора, рекао је Јовичић.

Одборник СПС-а Никола Никодијевић најавио је за почетак наредне године ванредне изборе у главном граду.

"У односу на дан када буде уведено привремено веће долазимо до тога да ће избори бити у другој половини фебруара", констатовао је Никодијевић и додао да ће по увођењу привремених мера у граду бити распуштен градски парламент.

Упитан страхује ли СПС од најављене провере и контроле рада градских јавних предузећа, Никодијевић је рекао да за то нема разлога и да социјалисти подржавају сваки вид контроле.

"Биће нам задовољство да покажемо да смо свој посао радили одговорно и поштено свих ових година", рекао је Никодијевић.

Говорећи о данашњој седници Скупштине града, он је рекао да је то била техничка седница којом су створени услови да поједина јавна предузећа несметано функционишу, док не буду уведене привремене мере у граду. 

Шеф одборника ДСС-а у Скупштини града Београда Андреја Младеновић такође очекује да ће избори на градском нивоу бити крајем фебруара, а о евентуалном ангажману ДСС-а у будућем саставу градског парламента одлучиће, како је рекао, органи странке ако и кад им то буде понуђено.

Према његовим речима, Влада треба да именује привремени орган од пет чланова, уважавајући, како је навео, састав претходне Скупштине.

Скупштина Града сменила је 24. септембра градоначелника Београда Драгана Ђиласа, који је од тада у техничком мандату 30 дана.

Након тога Влада Србије би требало да уведе привремени орган који може да руководи градом најдуже два месеца, после чега председник Скупштине Србије расписује изборе за Скупштину Београда.

Ти избори морају да се одрже од 45 до 60 дана од њиховог расписивања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи