Читај ми!

Вулин: Излазак на изборе, очување Србије

Бриселски споразум је донет да би се дефинисао положај српског народа, као и улога Србије у Покрајини, рекао Александар Вулин у Гораждевцу. Вулин позвао Србе да изађу на изборе 3. новембра и тако очувају Србију на простору Косова и Метохије. Министар без портфеља посетио и Пећку патријаршију.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин поручио је са предизборног скупа "Српске" у Гораждевцу да је Бриселски споразум донет да би се дефинисао положај српског народа као и улога Србије у Покрајини.

Вулин је између осталог поручио да београдска власт никада не би водила преговоре у Бриселу да је хтела да, како неки кажу, прода Косово, већ би то учинила без споразума.

Вулин је позвао Србе да изађу на изборе 3. новембра и тако очувају Србију на простору Косова и Метохије.

Министар је у Гораждевцу присуствовао и полагању камена темељца за зграду од осам станова, чију изградњу финансира Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

Вулин, који је јуче са кандидатима за градоначелнике са листе Грађанске иницијативе "Српска" боравио на Светој гори, данас је поводом манастирске славе Покрова Пресвете Богородице посетио Пећку патријаршију.

"Духовност нашег народа на Косову и Метохији који чувају и Црква и држава Србија, јесте нешто што нас задржава и на овом месту", рекао је Вулин у Патријаршији и указао да српски народ у Покрајини није опстао тамо где није опстала Црква. 

Вулин је рекао да су гласине о умањивању мандата међународне заједнице на Косову забрињавајуће и да се званични Београд одлучно томе противи. Он каже да је забринут због најава које стижу да ће се смањивати присуство међународне заједнице на Косову, чак и тамо где су наше највеће светиње, чак и светиње које су искусиле шта значи насиље и константни напади и константна мржња.

"Гласине које долазе о смањивању Еулекса на југу, умањивању мандата међународне заједнице, за нас су веома забрињавајуће и одмах да вам кажем да се томе одлучно противимо", рекао је Вулин.

Он је истакао да се наша држава томе посебно противи зато што сматра да је Еулекс на ове просторе дошао вољом Савета безбедности УН и да само вољом Савета безбедности може и да се помери.

"Евентуална промена мандата Еулекса није нешто о чему једнострано може да одлучи Приштина, то је нешто о чему мора да одлучи онај по чијем је ауторитету Еулекс и дошао", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи