Читај ми!

Петковић: Београд мора да функционише

И после смене градоначелника, Београд мора да функционише, рекао Петар Петковић и додао да ће због тога одборници ДСС-а присуствовати сутрашњој седници Скупштине Града.

Одборници Демократске странке Србије присуствоваће сутрашњој седници Скупштине града Београда, јер сматрају је да град мора са настави да функционише и после смене градоначелника Драгана Ђиласа.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић рекао је да су на дневном реду те "техничке седнице" градског парламента одлуке о дечјој и социјалној заштити и помоћи пензионерима "око којих се све странке слажу".

"Град мора да функционише и око тога се све странке слажу", рекао је он на конференцији за новинаре поновивши да је ДСС од 2008. тражио смену Ђиласа.

Упитан ко ће бити кандидат ДСС-а за градоначелника, Петковић је поновио да је "наш први корак био да се смени Ђилас, а да ће о следећим корацима одлучити Председништво".

На прошлој седници Скупштине Града, 24. септембра, Ђилас је смењен гласовима одборника СНС-а, СПС-а, ЈС-а, ПУПС-а и ДСС-а с места градоначелника, од када је у техничком мандату до истека 30 дана од те смене.

Седница Скупштине града Београда заказана је за сутра, а на дневном реду су тачке о којима је требало да се расправља на прошлој седници, кад је с места градоначелника смењен Драган Ђилас.

Заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић рекао је раније Танјугу да је седницу заказао на захтев Драгана Ђиласа и да је реч о предлозима који су неспорни и од значаја за грађане.

На дневном реду седнице, која ће почети у 10 сати, налази се Предлог одлуке о правима детета у области финансијске подршке породици са децом, на основу које ће, ако буде усвојена, од 1. јануара наредне године треће, четврто и свако наредно дете у породици имати право на бесплатан боравак у вртићу.

На дневном реду су, поред осталог, и предлози одлука о финансијској помоћи пензионерима, мрежи основних школа у Београду, као и о финансирању наставника разредне наставе ангажованих у продуженом боравку ученика трећег и четвртог разреда основних школа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи