Перформанс омладине ДСС-а

Поводом издавања уџбеника "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу", који према оцени омладине ДСС-а, промовише хомосексуалност, чланови те странке извели перформанс у Новом Саду. Окупљени затражили оставку секретарке за спорт и омладину Маринике Чобану, као и повлачење уџбеника из употребе.

Представници омладине Демократске странке Србије у Војводини извели су у Новом Саду преформанс испред зграде покрајинске владе. Они су незадовољни уџбеником "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу" који, према њиховој оцени, промовише хомосексуалност и има низ других спорних одредби.

После цитирања неколико спорних одредби из тог уџбеника, чији је издавач Покрајински секретаријат за спорт и омладину, омладинци ДСС-а су затражили оставку покрајинске секретарке за спорт и омладину Маринике чобану, као и да тај уџбеник буде повучен из употребе у школама у Војводини.

Председник Покрајинског одбора Омладине ДСС-а Милош Ђурин рекао је да та странка "нема ништа против тога да свако води свој сексуални живот онако како сматра да је исправно али је против тога да се од хомосексуалности прави идеологија и да се то младима сервира по школама".

Спорно је и што тај уџбеник "покушава да ограничи број деце коју може да има једна породица", рекао је Ђурин наводећи реченицу из уџбеника у којој се каже да је право родитеља да имају жељени број деце, "али не више од четворо" и нагласио да нико не би смело да намеће неком колико ће да има деце, јер је то искључиво право родитеља.

Омладинци ДС С-а истакли су и "спорну одредбу из уџбеника" у којој е наводи да "не постоји старосна граница када деца могу да ступају у сексуалне односе", упозоравајући да та "скандалозна одредба увод у легализовање педофилије".

"Покрајински режим у Војводини, уместо да се бави инвестицијама и већим социјалним давањима градовима и општинама у покрајини, они се баве промоцијом хомосексуалности у војвођанским школама", рекао је Ђурин.

У десет војвођанских средњих школа је у новој школској години уведен опциони предмет "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу" чиме ће око 1.200 ученика другог разреда имати прилику да, кроз рад са едукаторима, обраде теме из репродуктивног здравља, сексуалног образовања, родних и људских права.

Тај огледни пројекат је скоро годину дана припремао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Радном групом експерата из гинекологије, урологије, епидемиологије, психологије и омладинског рада, наведено је на интернет страници тог секретаријата у Влади Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи