Трка са временом за упис у бирачке спискове

Расељени косовски Срби чије су пријаве за упис у бирачки списак за локлне изборе 3. новембра одбијене, шаљу жалбе и представке, како би доказали да су били становници покрајине до 1998. Рок за жалбе кратак, па Повереништво за избегле и пошта у Краљеву раде цео викенд.

Грађани који су расељени са Косова и чија је пријава за упис у бирачки списак за локалне изборе 3. новембар одбачена, шаљу за жалбе и представке како би доказали да су били становници Косова и Метохије до 1998. године.

Решења Централне изборне комисије за гласање на косовским изборима, бар она која су јуче и данас стигла у краљевачко Повереништво за избегле, у највећем броју су негативна.

Повереник за избеглице Слободан Станишић каже да је најчешћи разлог непостојање документације која доказује присуство на косову и Метохији у периоду пре масовног егзодуса српског и неалбанског становништва.

Захтев за регистрацију у бирачке спискове за косовске изборе, у Краљеву је поднело 1.600 Срба привремено смештених у том граду. Бранко Ускоковић избегличку адресу је одјавио, враћа се у Вучитрн, али нема бирачко право.

"Постоји могућност да се господин Ускоковић нађе на бирачком списку, јер има валидан документ", истиче повереник за избеглице.

Рок за жалбе је кратак, неће бити накнадног рока, зато Повереништво и пошта раде цео викенд.

"Са теритиорије Косова и Метохије стигло је око 740 пошиљака", каже поштар Ненад Симић.

Централна изборна комисија на Косову и Метохији је од 38.000 апликација Срба за упис у бирачке спискове, као валидне потврдила 6.000.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи