Еулекс појачава присуство на северу Косова

Како се буде приближавало одржавање локалних избора, 3. новембра, Еулекс ће појачати своје присуство на северу Косова, саопштено је из мисије ЕУ.

Мисија Европске уније за владавину права Еулекс појачаће своје присуство на северу Косова, како се буде приближавао датум одржавања локалних избора, 3. новембра, саопштено је у Приштини.

Портпарол те мисије Бљерим Краснићи изјавио је да ће се припадници полиције Еулекса концентрисати посебно на север Косова.

"У блиској сарадњи са Кфором, Еулекс ће подржати полицију Косова у пружању безбедности током избора. Еулекс ће се фокусирати посебно на северни део Косова и тамо појачати своје присуство", рекао је Краснићи за Радио Слободна Европа.

У полицији Косова кажу да су већ израдили и издали оперативну уредбу свим регионалним полицијама како да се понашају и које мере треба предузети.

Портпарол полиције Баки Кељани рекао је да су предузете све мере да се обезбеди сигурност за грађане у свим деловима Косова 3. новембра, када се одржавају локални избори.

"Безбедност ће бити пружена и у северном делу Митровице. Тамо имамо добру сарадњу с међународним фактором", напоменуо је Кељани.

Према његовим речима, у досадашњем току предизборних активности на северу, као и у другим деловима Косова, није било безбедносних проблема који су везани за изборни процес.

"Ситуација је, уопште узев, мирна и план који спроводимо у првој и другој фази се остварује како смо предвидели. Тај план предвиђа пружање сигурности у очувању реда и мира на целој територији Косова", рекао је Кељани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи